Dag 24,25&26: Tulum en Playa del Carmen - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van Kelly en Ralf - WaarBenJij.nu Dag 24,25&26: Tulum en Playa del Carmen - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van Kelly en Ralf - WaarBenJij.nu

Dag 24,25&26: Tulum en Playa del Carmen

Door: Ralf en Kelly

Blijf op de hoogte en volg Kelly en Ralf

12 Augustus 2008 | Mexico, Playa del Carmen

Hallo allemaal,

Bij deze ons laatste berichtje. Je zou verwachten dat we over een paar dagen strand niet zoveel bijzonders te melden hebben, maar niets is minder waar (vinden wij...).

Nadat wij de vorige update hadden gedaan zijn we terug gegaan naar ons ´hotel´ en hebben in onze cabaña gewacht tot het bijna 23 uur was. We hadden ´s middags nl. gehoord dat de kans bestaat om reuze zeeschildpadden te spotten. Als ze komen is dat altijd tussen 23 en 24 uur en tussen 02 en 03 uur. Deze komen het strand op om daar hun eieren te leggen. Gemiddeld over het seizoen 3 tot 4 schildpadden per avond... Dat betekende dus dat we statistisch gezien kans hadden op het spotten van 1,5 tot 2 schildpadden op dat tijdstip ;-) Niet heel bijzonder veel, omdat het ook een groot strandoppervlak beslaat. Maar goed, wij hadden ons dus geinstalleerd op twee stoeltjes op het strand en na 10 minuten bedacht ik me dat we hoogstwaarschijnlijk geen schildpadden gingen zien (terwijl ik daar heel stiekem toch wel heel erg op gehoopt had). Ik vroeg aan Ralf of hij niet even 50 meter naar links wilde lopen... gewoon voor de zekerheid, je weet maar nooit... en dan hadden we iets meer kans... Volgens Ralf had dat niet zo heel veel zin, maar na 5 minuten zeuren ging hij dan toch (ik had natuurlijk ook zelf kunnen gaan, maar ik had al twee keer heen en weer gelopen, omdat ik met mijn domme hoofd op een kussen was gaan zitten waar het water nog op stond -en ik dus niet gezien had- dus ik had al een nieuwe broek gehaald). Maar goed, Ralf was nog niet onderweg en ik zeg voor de gein ´pas op dat je er niet op gaat staan´ en Ralf riep... ´Kel, kel! Snel, hierheen!´ Ik onmiddelijk in de benen, klaar om mijn sprint in te zetten... Beetje jammer (en pijnlijk) dat ik het rotsblok dat een meter verder lag over het hoofd had gezien...! Met mijn teen er vast onder, nagel in tweeën, teen kapot en op de kop in het strandzand.... Nadat ik inmiddels ook gearriveerd was, wist ik niet wat ik zag.... Zo ontzettend gaaf, zo bijzonder.... Er kwamen twee schildpadden uit de zee gezwommen en die begonnen het strand op te ploeteren (ik had echt met ze te doen... dat kost ze nl. nog wel wat inspanning)!! Ze waren zo mooi.... en groot... ongeveer 1,5 meter lang, 90 cm breed en 50 cm hoog! Ze lieten helemaal een spoor achter op het strand en toen ze niet verder konnen begonnen ze een gat te graven.... Nou, dat gaat met behoorlijk wat kracht, dus het zand vloog ons om de oren... Na drie kwartier begonnen ze terug te ploeteren naar de zee en eenmaal daar zwommen ze heel gemakkelijk weer weg.... Echt heel indrukwekkend. Het schijnt dat de schildpadden terugkomen naar het strand waar ze geboren zijn, om daar hun eieren te leggen... We weten niet zeker of ze ook daadwerkelijk eieren gelegd hebben, omdat ze dit normaal gesproken 1 tot 1,5 tijd kost.

De volgende dag (dag 24, zondag) hebben we nog lekker op het (rustige) strand van Tulum doorgebracht en zijn rond 17 uur met de bus naar Playa del Carmen gegaan. Na een klein uurtje kwamen we daar aan.... meteen totaal anders!!! Super toeristisch, veel gezellige barretjes, restaurantjes en leuke winkeltjes ,-)..... Erg leuk (voor 2 dagen... zou hier geen week willen zitten). Gisteren (dag 25, maandag) hebben we de hele dag op het strand gelegen en ´s avonds een beetje door Playa del Carmen gelopen en vanochtend (dag 26, dinsdag) hebben we ook nog even op het strand doorgebracht. We hebben net lekker gedouched, spullen gepakt en uitgechecked. Even de site bijgewerkt en nu moeten we ook maken dat we hier weg komen... Het is hier nu 13.50 en onze bus gaat om 14.10. Deze bus brengt ons in een uurtje naar het vliegveld van Cancun, waar we om (als het goed is) 17.45 vliegen en morgen om 10.25 (Nederlandse tijd) aankomen op Schiphol.

Leuk dat jullie meegelezen hebben en tot snel!

• 12 Augustus 2008 - 19:28

Tessa En Annie:

Hallo, hallo. We zitten hier bij elkaar en missen jullie wel. Maar..... morgen zien we jullie weer.

Een mooi GEDETAILLEERD verhaal en prachtige foto's van de schildpadden.

Jullie zien er ook stralend uit. :-)

• 13 Augustus 2008 - 06:09

Nienke!:

Welkom thuis! :-)

• 13 Augustus 2008 - 19:38

Debbie:

hopelijk een goede reis gehad. Ik bel morgenavond.

liefs Deb

• 14 Augustus 2008 - 06:34

Frank & Karin:

Wauw.., wat 'n enorm gaaf verhaal. Dat zal 'n mooi album worden;-)!
    En wat zijn de weken omgevlogen! Goede reis terug!

Liefs Frank & Karin